Nowozelandzkie sushi 🙂
Składniki
6 arkuszy nori
3 kubki ryżu do sushi
1 średnie awokado, pokrojone w paski
1 miseczka surimi
1 ¼ szklanki japońskiego majonezu (do smaku)
1 małe kiwi
sezam
Wskazówki do przygotowania
- Ugotuj ryż sushi.
- Wymieszać surimi i majonez, zacierać na mniejsze kawałki.
- Zdjąć skórę z owocu kiwi i pokroić w cienkie kawałki.
- Rozprowadzić ryż na nori, jak zwykle.
- Odwróć nori na tak ryż jest na dole i nori jest na górze.
- Umieść mieszankę surimi, majonezu i awokado na dolnej krawędzi nori.
- Roluj mocno, upewniając się, że ryż nie przykleja się do bambusowej maty.
- Po skręceniu rolki ( ryż na zewnątrz), umieścić z kiwi na górze sushi.
- Używając maty, dociśnij kiwi do rolki, żeby z niej nie spadła.
- Ostrożnie pokroić na sześć lub osiem kawałków.
- Udekorować sezamem podawać wasabi i imbirem (w razie potrzeby).
Smacznego!
Brak komentarzy